Избираме място за татуировката

Въпросът "Къде да си направя татуировка" възниква у клиентите ни много често.

При отговора на този въпрос трябва да се помисли за няколко неща: рисунката трябва да се вижда от всички или сам от онези, които искате да зарадвате; ще можете ли да скриете татуировката, ако възникне такава необходимост; дали няма да се пречупва картинката при движение; дали е възможно да се „оживи“ рисунката с помощта на линиите на тялото...

Ето няколко съвета как да изберете правилното място за татуировката.

За да не съжалите за направения избор, нашето тату студио Ви препоръчва да обърнете внимание върху следните детайли: дали не се пречупва татуировката при движение, трябва ли всички да я виждат или не, ще можете ли да я прикриете под дрехите и как правилно да я разположите върху тялото.

Представителите на двата пола избират различни места за татуировките.

Ако бъде избрано неправилно мястото за татуировката, може да се развали целият ефект от нея. Например, ако сте си направили портрета на приятелката си на гърба, това ще изглежда като отражение в криво огледало. Едва ли това ще ѝ хареса, а пък да не говорим за веселата реакция на другите. Можете да научите много неща за татуировките на гърба на нашия сайт.

Ако погледнем статистиката, представителите на двата пола избират и различни места за татуировки. Причината за това е че жените с тяхна помощ искат да направят тялото си по-сексапилно, по-красиво, но при това да не изглеждат вулгарно, затова избират такива места, като например зад ухото, които могат да се скрият под дрехите или да се прикрият с косата. Същата възможност имат и много татуировки на шията.  А мъжете предпочитат да бъдат по-открити и демонстрират рисунките си.

Много са случаите, когато с помощта на татуировка хората искат да скрият белези. Това е аргумент с тежест, тъй като рисунъкът ще изглежда доста добре където и да е, докато белезите са отблъскващи. Доста популярни в този случай са татуировките на корема. Но преди да предприемете такава отговорна стъпка е необходимо да се консултирате с лекар, за да се изключат възможни противопоказания.

Най-разпространени са татуировките на ръцете. Особено раменете, които са идеалното място за каквито и да е средни по размер татуировки. Често тази зона се обединява с предмишницата, тогава може да бъде създаден цял сюжет с начало на рамото и продължение на предмишницата. На китката се нанасят неголеми композиции, които могат да бъдат скрити при необходимост: гривни, растителни мотиви, верижки. Често използвано място за татуировки са пръстите или опаката страна на дланта. Наистина обаче такива татуировки обикновено си правят военните или матросите. Тези татуировки са своеобразе шифър, който може много да разкаже за притежателя му. Тъй като на тези места кожата бързо нараства, с времето тауировките избледняват и губят своята привлекателност.

Много специфично място са краката. Жените най-често слагат картинката на бедрото, което нее случайно – това наистина е едно от най-удачните места. Тук има къде да се разгърне по отношение на обема, а с рисунката може да се подчертае красотата на бедрото или пък обратно – да се прикрият излишните форми. Също така голямо достойнство е това, че татуировката не може да бъде видяна лесно, за това е необходимо да сте по шорти или бански (между другото с последното може да се намери добро съчетание).  Подбедриците също са доста удобни, но тук при мъжете ще възникне проблем с окосмяването.

Глезенът е неголяма, но много преспективна област. Тук най-често си набиват татуировки девойките, тъй като не много голяма гривничка или рисунка на цвете, например, изглежда много сексапилно и интригуващо.

Разполагайки татуировката на главата, хората могат да спечелят от това, че при необходимост могат да оставят косата да порасне и така да я прикрият. От друга страна обаче, за да я покзвата ще трябва постоянно да бръснат главата. На лицето най-често се прави перманентен грим. Така може да се подчертае или да се промени формата на устните, веждите, очите. Но да се промени такъв тип грим е почти невъзможно, което не винаги ще се окаже подходящо.

Корпусът е онова място, където може човек да се „разиграе“. Да започнем от гърдите, където рисунки си слагат както мъжете, така и жените. Най-стандартното място тук е горната част на корпуса, тук може да бъде разположено изображение с почти всякакъв размер.

Женските гърди са спорно място за татуировка. Разбира се, изящните картинки могат да ѝ придадат прелест и чар, но с възрастта гърдите променят формата си и много рисунки изглеждат глупаво или по-точно, изобщо не стоят добре. Интересно могат да бъдат изиграни и зърната, които обикновено се поставят в центъра на композицията.

Лопатка е мечта, а не място. Технически е лесно да се нанесе картинката, при това с какъвто и да е размер. А ако трябва да се прикрие татуировката е достатъчно да не се обличат дрехи, изрязани отзад. Затова девойките често си правят татуировки именно на това място.

Разбира се, много стилно и предизвикателно изглеждат татуировки на кръста, особенно при представителите на прекрасния пол. Не само че там има достатъчно място, но и тематиката може да е практически всяка: цвета, животни, келтски орнамент. Най-често тези рисунки имат широка част в средата и се стесняват към краищата.

Притежателите на рисунки на талията и дупето ги очакват същите проблеми като и при корема, но тези места въпреки всичко са популярни. Тук ще изглеждат добре растителните мотиви.

Follow us

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod.